Den se spolkem Mnichovickou krajinou

Počasí první říjnovou sobotu nejprve vypadalo pochmurně. V záloze jsme měli pro případ deště dva stany vypůjčené z Ladova Kraje. Nakonec ale těsně po zahájení naší akce vykouklo sluníčko. Stan tak byl použit ve funkci slunečníku jako ochrana nad roztékajícími se mnichovickými perníčky.
Na náměstí se shromáždili prodejci místních potravin a výrobků: Zahrady Myšlín, Mnichovické perníčky, mlékárna Tehov, Scuk Mnichovice, salátové zálivky z Ondřejova a módní značka Onlyli. Děti potěšila dvě telátka z farmy Tehov. Před polednem náměstí rozpálilo divadlo Divoloď. Tančily děti a i někteří dospělí. Po představení si děti mohly loutky půjčit a ukázalo se, že loutkoherectví má nejedno z nich v krvi.
Zájemci, kteří se chtěli odborně poradit, využili Výživovou poradnu Výzkumného ústavu potravinářského, kde se navíc nabízely některé zajímavé pochutiny – bonbóny neobvyklých příchutí, panáky jablečného octu, sušenky. Poděkování také patří Veronice, která připravila pro děti hojně navštívenou výtvarnou dílnu, a dále Katce s Karčou, které se ujaly malování na obličej. Panovala skvělá zábava i nálada. Těšíme se zase za rok.

Další zajímavé

0 komentářů